"Разкриване имаме. Става въпрос за престъпления, не е само едно. На 16 ноември, малко след 19 часа извършителят изнасилва своята първа братовчедка. Двамата са деца на двама братя. След което започва целенасочени действия по умъртвяването и опжаряване на девойката. Извършителят се е укрил с автомобила си в околностите на Цар Калоян", разкри окръжния прокурор на Разград Тихомир Тодоров по повод жестокото престъпление в Цар Калоян. 

"Беше задържан на не повече от 2 км - между Разград и село Стражица. Не е спрял на изграденото от колегите от полицията КПП, но после разумът надделява и спира и е отведен в полицията в Разград. 

Той за първи път се сблъсква с нас през 2016 г. , когато изнасилва майката на тази девойка, т.е. своята леля. Тогава е получил осем месеца ефективно наказание "лишаване от свобода". След като е освободен пък извършва грабеж над брат си. За мотиви още не можем да говорим, очевидно има някаква психопатия. Не може майката и дъщерята да бъдат поругани по такъв извратен начин. Очевидно е търсил удовлетворяване на някакви долни и нечисти страсти. 

След първото изнасилване е освободен предсрочно, защото е бил на крехка възраст. Ръководството на затвора му е гласувало доверие и го е пуснал предсрочно. Очевидно с цел да се поправи, но сега виждаме, че такова поправяне липсва. 

Всеки момент ще бъдат повдигнати обвинения за изнасилване, опит за убийство, очевидно имаме и неподчинение на полицейските действия. По ирония на съдбата, във вторник има заседание в районен съд Разград за управление на моторно превозно средство с чужди табели. 

Предвижда се едно от най-тежките наказания - лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор. Бъдете сигурни, че ще бъдем безкомпромисни", заяви комисарят в сутрешния блок на bTV.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!