Прокурори в югозападния германски град Улм повдигнаха обвинения срещу петима азиатци за групово изнасилване на 14-годишно момиче в продължение на два дни през есента на 2019 г. 

Обвиняемите, на възраст от 14 до 26 г., са мигранти от Афганистан, Ирак и Иран. Трима от тях са в предварителен арест, а двама са на свобода.

Един от обвиняемите признал за физическото насилие, което започнало вечерта на 31 октомври 2019 г., останалите обаче отричат обвиненията, казаха прокурорите. Гнусната гавра продължила и вечерта на 1 ноември, отново с използване на упойващи вещества.
 
Двама от тях са решили да дадат на момичето упойващо вещество, за да не може да се съпротивлява, като го дрогирали и на следващия ден - 1 ноември.
 
От държавното обвинение смятат, че то е било изнасилено 10 пъти в продължение на 2 дни.

В началото на разследването полицията се опита да прикрие  етническата принадлежност на престъпниците, но медиите разбраха, че тежкото престъпление е извършено от граждани на Афганистан, Ирак и Иран. 

Груповото  изнасилване е станало на територията на бивша ферма, пригодена за хостел за мигранти, припомня тв каналът Multinational.
 Коментирайки това грандиозно престъпление, кметът на Улм и член на управляващата партия ХДС Гюнтер Чиш каза:„Улм е сигурен град, но няма абсолютна сигурност. Чудя се какво е правело там това 14-годишното момиче посред нощ? Родителите са длъжни да наблюдават своите непълнолетни деца, за да не ходят те през нощта.“ 

Подобна реторика предизвика буря от осъдителни реакции сред местното население. На страницата на кмета във Facebook жител на града се възмущаваше: „ Ето още един пример за това колко нереалистична е станала нашата политика. Управлява ни идиоти !"

" Никога преди не съм чувал някой да говори така - той защитава изнасилването !!! Ами ако това се е случило с вашите деца? “, гласеше друг коментар. "Некомпетентност и презрение към ХДС ", възмущаваше се друг гражданин на Улм.