13 престъпления с извършени през изминалото денонощие в Пловдив и областта. 12 от тях са разкрити и извършителите хванати.

44-годишен мъж потрошил стъклена входна врата на мотел на Кукленско шосе. Мъжът е  от село Голямо Вранско, област Русе и бил отседанал във въпросния мотел. Той е арестуван около 22.30 часа на 24 ноември, като е бил пиян.  

Дрогиран 33-годишен водач на „Мазда“ е задържан в ареста в Кючука. Превозното средство, управлявано от 33-годишен жител на село Златитрап било спряно за проверка на територията на село Първенец. По надлежния ред е  установено, че лицето шофира под въздействие на марихуана. По случая е започнато бързо производство.

Още един извършител на престъпление по пътищата, свързано с употреба на наркотични вещества, е задържан в ареста на Труд.


В следобедните часове на 25 ноември на кръстовището на улиците „Чардафон Велики“ и „Пирин планина“ е спрян за проверка лек автомобил Мерцедес. Зад волана на превозното средство бил 27-годишен жител на Съединение. Драг чек тестът реагирал положително за употреба на амфетамин.

Автопатрул спрял за проверка на бул. „Пещерско шосе“ лек автомобил Мерцедес около 02,30ч. на 25 ноември. Превозното средство било управлявано от 30-годишен пловдивчанин. Алкотест дрегерът реагирал положително за употреба на алкохол и отчел употреба на 1,22 промила. Водачът е задържан в ареста за срок до 24 часа. 

Водач в нетрезво състояние е задържан и в ареста на Карлово. Проверката на 31-годишния мъж била извършена на територията на Сопот, след подаден сигнал за допусната катастрофа от него.

Мъжът управлявал лек автомобил Хонда сивик с концентрация от 2,56 промила. Под наблюдение на прокуратурата е започнато бързо производство.