Излязоха резултатите от кръвната проба на патрулно-постовия полицай от бургаското Пето РУ Димитър Димитров, който в края на май т.г. бе арестуван при спецакция на колегите му, пише Флагман бг.

Резултатите са показали, че Митко Брадвата, както е известен в града, е бил надрусан с метамфетамин и амфетамин. 

За да се възпрепятстват спекулации с резултатите, експертизата бе направена във Военномедицинската академия в София и повече от месец ръководството на МВР очакваше заключението на специалистите.


Снимка: Флагман бг

Имаше твърдения, че кръвната проба, по пътя към София ще стане отрицателна и че пишем неверни дописки, даже получихме и заплахи от член на семейство Димитрови да свалим публикацията си с екшъна по преследването на ченгето в скъпарския му джип.

През последните дни се чу в Пето РУ, че от 19 юли Димитров  ще бъде върнат на работното си място.

Новината обаче се оказа клюка, скалъпена от самия Димитров. В сряда срещу нахакания с външния си вид полицай е повдигнато обвинение по чл.343 от НК за управление на МПС след употреба на наркотични вещества или техни аналози - грози го затвор от 1 до 3 години и глоба от 500 до 1000 лева.

При такива случаи МВР назначава вътрешна проверка, която да разследва престъплението, най-вероятно полицаят ще бъде предложен за дисциплинарно уволнение. И това ще е най-малкото, което може да му се случи, защото е публична тайна в града, не само в полицейските среди, че заловеното надрусано ченге е член  от нарковерига. 

Припомняме, че в нощта на 20 май .т.г. Брадвата не спрял на стоп палка на колегите си и си спретнал гонка с тях.

В черния джип Туарег полицаят е бил в компанията на друга криминална фигура от ж.к. "Изгрев" - Антоан Славов, на 27 г. , познат с прякора Палката.

Димитров е бил преследван по бул. "Тодор Александров" в посока на юг, като няколко пъти не се е подчинил на командата да отбие.

В бясното преследване се намесили и подкрепления от Созополското РУ, Първо и Четвърто РУ-Бургас. Видеокамери показали, че Димитров е направил опит да се прибере обратно в Бургас и да се укрие.

В района на нефтобаза „Росенец“, по черния път, Палката скочил от автомобила, но Димитров продължил и успял да стигне до началото на бул. „Тодор Александров“, малко след кръговото кръстовище, където окончателно бил блокиран от всички страни и се е стигна до зрелищния му арест.

При направените на място полеви тестове за наркотици и алкохол, резултатът за дрога е положителен, но Димитър настоява да даде кръв за повторен анализ.

Екшънът имаше и втора серия на следващия ден, когато в спрения туарег в ръкава при изхода от кръговото се бе "нацепило" ауди. В какво състояние е бил неговят водач рано сутринта, остава неясно. Повредите и по двете коли бяха значителни.