Държавното обвинение събира доказателства, че организирана престъпна група с участието на Божков за извършване на тези престъпления е съществувала от 2017 година.

Пред "По света и у нас" главният прокурор каза, че убийствата са свързани с конкуренция в хазартния бизнес.

Разпити на свидетели, както и доказателства иззети от имоти и офиси на Васил Божков, са дали основание на разследващите да започнат новото разследване за участие в организирана престъпна група за убийства, опит за убийство, изнасилвания и изнудване.


"В хода на това производство се извършват действия по разследването по събиране на доказателства за много престъпления. Убийства и всякакви други престъпления, които са свързани да кажем така - конкретно за убийствата - хазартна дейност", коментира Гешев.

Според източници на БНТ са изискани и материалите от разследването за покушението срещу Манол Велев, тъй като с казината си той е бил пряк конкурент на Васил Божков. Няколко други неразкрити убийства на играчи на хазартния пазар също са във фокуса на разследващите.

Преди дни съпругата на Велев - Весела Лечева, заяви пред журналисти, че не иска да коментира покушението срещу мъжа си, защото това е много болезнена тема за нея.

Манол Велев бе прострелян смъртоносно на 11 юли 2007 г., малко преди 11 часа, в кооперация на столичната улица "Мизия", на която се намира офисът му

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!