При акция на служители на затвора в Пловдив, снощи от килията на избягалия и след издирване заловен жесток убиец Тома Ендрев, са били намерени 4 телефона и електрически котлон, което е строго забранено, научи БЛИЦ от източници на разследването. Все още не се знае на кого е електрическият уред и чия собственост са точно телефоните, но по непотвърдена информация един от джиесемите е именно на Ендрев. 
Припомняме, че той излежава дълга присъда за жестоко убийство на мъж в Пловдив. Както първо БЛИЦ съобщи, в края на февруари тази година, докато го конвоирали от общежитието, където работи, до сградата на зандана, Ендрев духна. Скандалът се разгърмя, защото стана ясно, че затворникът е бил придружен само от един надзирател, без белезници и без да е бил под въоръжена охрана. 

Той е осъден на 18 години лишаване от свобода за жестоко убийство, извършено през 2003 година. Тогава Ендрев умъртвил свой приятел по чашка, рязал трупа му с нож, хвърлил го през терасата, после слязъл долу и го затрупал с камъни. Жертвата била открита случайно, а ДНК анализ издал извършителя на злодеянието.  

Цялата сила на пловдивската полиция бе пусната в действие, след усилено издирване Ендрев бе заловен и  върнат в зандана. Снощи обаче отново заедно със съкилийниците си е хванат в издънка. До излежаване на наказанието на Тома Ендрев остават около 3 години, които заради бягството и снощните издънки, вероятно ще бъдат удължени.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ