Жена от Карлово години наред търпи брутален тормоз от своя съпруг, но през миналата година чашата преляла, пише "Марица".

Жертвата на домашно насилие се обърнала към съда с молба за защита, който наредил на насилника да не припарва до нея. 
Двойката сключила брак през далечната 1987 година. Имат две деца, които понастоящем живеят във Великобритания. През 1990-а си купили апартамент в Карлово. 

Жената твърди, че тормозът започнал още 2-3 години след като като се врекли на вечна любов. От тогава живеела в непрекъснат страх от съпруга си, който наред с тежкия си характер, почти ежедневно употребявал алкохол и както в пияно състояние, така и когато бил трезвен, ѝ нанасял побои, тормозел я психически, наричайки я „курва, мастия, проститутка“, натяквал ѝ, че има връзки с други мъже, заканвал се, че ще я убие, ще я сложи в ковчег и други подобни. 

Съпругът  бил изключително ревнив, а тя не му давала никакви поводи да подхранва своята ревност, непрекъснато я тормозел, следял я, независимо дали отивала на работа или излизала да пазарува, или да се види с някоя приятелка. 

Жертвата описва тормоз от 2000 г., изразяващ се в душене, връзване за леглото, побой с винкел, нараняване с метална вила, късане на дрехите, опиране на пистолет в челото й и удари със същия. Споделила е пред съда и за по-пресните актове на домашно насилие. На 5 май миналата година я ударил с тава в гърба, вследствие на което ѝ били счупени два прешлена. На 4 август я изхвърлил от колата по време на движение. 

След последните травм жената ползвала отпуск по болест и била на лечение с лекарства. Нейното състояние обаче не попречило на мъжа ѝ да продължи я тормози. 

На 19 септември към полунощ, въпреки че трябвало да е нощна смяна, тъй като работел като охрана в поделение в Карлово, той се прибрал пиян. Жертвата спяла в кухнята и винаги на заключена врата, тъй като се страхувала от него. Събудила се от силното блъскане по вратата и от виковете му. Искал да му даде цигари. Тя му подала една цигара и се заключила. След малко пияният съпруг пак започнал да блъска по вратата, да се опитва да я отвори и да влезе.

Наричал я курва и мастия, и се заканил, че ще я изпрати с ковчег при баща ѝ. От страх се обадила по телефона на неговия началник с молба за помощ. Той я посъветвал да позвъни на полицията. Обадила се на тел. 112 и след половин час дошли двама полицаи и предупредили ответника да спре.

Уплашената жена ги помолила ги да го отведат, защото се страхувала от него, но те отговорили, че той е картотекиран при тях, тъй като се обаждала за помощ над 20 пъти, познават го много добре, но не могат да се намесят. 

След като си отишли, насилникът  продължил да беснее, да крещи, да се заканва, че ще я пребие, да плюе по вратата. 

 Към 5 часа на 20 септември се укротил и заспал, но на следващия ден, отново в пияно състояние, ѝ се заканвал и я наричал с цинични думи. 
Психиката ѝ вече не издържала. Живеела в непрекъснат страх и под стрес. Винаги, когато била вкъщи се заключвала. Когато излизала навън се обаждала на приятелка да я придружи. Децата ѝ били травмирани и при всяко негово изстъпление били готови да си дойдат в България, за да я защитят. 

Многократно съпругата искала да се защити по съдебен ред, но се опасявала, че това още повече ще агресира и провокира половинката ѝ да ѝ посегне. Чувствала се безпомощна и отчаяна и в крайна сметка се решила на важната стъпка – да пиоска закрила. 

Пред съда насилникът оспорил всичко и твърдял, че съпругата ми си измисля всичко, защото ѝ попречил да отпразнува рождения си ден. Заради безсмислените ѝ обаждания в полицията и заради образуване на настоящото дело, той изгубил разрешителното си за оръжие и работата си.
 
В крайна сметка преди дни магистратите от Районния съд в Карлово наредиха да се издаде заповед за защита. Съпругът е задължен да не припарва до жена си, като ще трябва да плати глобжа и да поеме разноските по делото. 
Последната дума обаче ще има Окръжния съд в Пловдив, ако охранителят обжалва.