Словашката столица Братислава е в шок, след като в рамките на месеци там са открити телата на изнасилени и жестоко убити жени. Почеркът при всичките престъпления е един и същ. 

Първо са зверски изнасилени с разкъсвания, след това са пребити и удушени. 

Последната жертва е красивата моделка и фотографка Виола. Освен нея са умъртвени и други две жени. 

Телата и на трите са били захвърлени край братиславското пристанище. Заради слуховете, че се касае за сериен убиец и паниката сред хората полицията свика извънредна пресконференция, предават местните медии.

Когато е открита, красивата Виола е още жива. Лекарите опитват да я спасят, но напразно - по пътя за болницата умира. 

Те признават, че отдавна не са се сблъсквали с подобна брутална жестокост. Почти не е имало здраво място по тялото й, а изнасилването е било придружено с разкъсвания и неописуем садизъм.

Другата жертва е 52-годишната Ана, която е измъчвана и брутално изнасилена по същия начин. Полицията признава и за трето подобно убийство - 28-годишна жена. Според местните медии жените в Братислава са до такава степен наплашени, че се страхуват да излизат късно вечер. 

От полицията засега отричат да има връзка между трите престъпления, независимо, че си приличат по непоносимата жестокост, с която са извършени. "Нямаме информация, която да води до това, че се касае за сериен убиец. Уверявам жените в Братислава, че могат да се движат свободно из града", заяви шефът на градската полиция в Братислава Адриан Павлик.

"Ако ставаше въпрос за сериен убиец, наше задължение е да информираме обществеността и да пристъпим към съответните мерки. Засега няма подобни опасения", допълва той. 

Превод и редакция БЛИЦ