Примата на руската естрада Алла Пугачова е получавала заплахи от маниак на име Анатолий Нагиев. Това разкри бившият й съпруг Александър Стефанович.

Изпълнителката и режисьорът бяха женени четири години. 

По думите на Стефанович, убиецът е изпратил писмо до певицата, в което е отправил сериозни заплахи. „Не си достойна да живееш, защото танцуваш гола на масата”, възмущавал се маниакът. И настоявал двамата да се срещнат пред пощата, за да „решат всички въпроси веднъж завинаги”.

Стефанович решил да се обърне в милицията. Униформените го попитали дали не ги е навестявал някой подозрителен човек. Режисьорът си спомнил, че до дома им идвал някакъв мъж, който искал да говори със съпругата му, но тя не си била вкъщи.

Когато бившият мъж на Пугачова описал непознатия, органите на реда пожелали изпълнителката да нощува на друго място.

На срещата край пощата отишъл самият Стефанович. Когато престъпникът се появил, бил арестуван от полицията. Със себе си той носел брадва.

Малко по-късно станало ясно, че по време на пътуването си с влак до Харков той е убил двама кондуктори и двама пътници, след което е изхвърлил труповете им през прозореца. На сметката си имал още 2 убийства.

През 1981 година той е бил разстрелян, уточнява режисьорът.

„Спомням си един неин концерт на стадиона. До нея се приближи един мил човек и й подари цветя. Изведнъж гласът й започна да трепери. След това призна, че почитателят е имал нож и е искал да я убие. Между другото, така и не го хванаха”, споделя още режисьорът.