Полицията в Разлог издирва водача на лек автомобил лада комби, който рано сутринта вчера на кръстовището на входа на село Баня, община Разлог, помете лек автомобил мерцедес и напусна местопроизшествието, пише struma.bg.

ПТП-то е станало около 08:40 часа вчера на кръстовището на Баненска буна. Леки автомобил мерцедес, управляван от младата фармацевтка Красимира К. от Белица, свивал вляво към селото, когато е пометен от лек автомобил лада. След удара шофьорът не спира и с бясна скорост продължава пътя си в посока Разлог.

За щастие инцидентът се е разминал без пострадали, само с материални щети и уплахата на младата жена. На мястото на инцидента тя сподели, че автомобилът, който я е ударил, е бил лада комби, виненочервена. „Идвах от Белица, пътувах за Банско за работа и свивах към Баня, когато ме удари. Движехме се в колона, мисля, че бяха три автомобила. Ладата изпревари колата, която беше зад мен, и без да се съобрази, че съм подала ляв мигач, продължи да изпреварва и ме удари”, сподели изплашената жена, която дори не е имала време да реагира.

Очевидци на катастрофата също споделиха, че ладата е предприела изпреварване на няколко автомобила още на излизане от завоите. Автомобилът се е движил много бързо и не намалил скоростта дори и на кръстовището, където сутрин, в началото на работния ден, е доста натоварено. Автопатрул към РУ – Разлог е посетил мястото и е снел показанията на младата жена.

Работи се по установяване самоличността на избягалия от местопроизшествието водач. От записите на намиращите се на кръстовището броячни камери е установен номерът на автомобила, който е с благоевградска регистрация, собственикът е от гоцеделчевско село. Тепърва ще се изяснява кой е бил зад волана на ладата, предизвикала катастрофата.