Семейството, бе задържано заради притежание на дрога, незаконно оръжие и археологически обекти. Оказа се, че освен всичко те отглеждат животни в Горно Къпиново. Синът пък правил татуировки в студио в дома си, съобщава 24rodopi.com.

„Красимир доста често обикаляше с металотърсач в региона, какво е намирал не знаем. Баща му Ясен работи нещо, свързано с ВиК в Момчилград, майка му пък се грижи за кравите“, разкриха местни.

Три вида наркотици, културно-исторически ценности, незаконно оръжие и боеприпаси са били открити във фамилни имоти в село Горно Къпиново. Проверките са били извършени в хода на специализирана операция за противодействие на разпространението и притежаването на наркотични вещества.

В жилище и в помощни постройки в кирковското село служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и полицаи от РУ-Кирково открили около 70 грама суха листна маса, която при тестване реагирала на марихуана, около 30 грама бяло прахообразно вещество, за което с тест било установено, че е амфетамин и около 5 грама кафяво вещество, което при направен тест реагирало на хероин.

В хода на претърсванията били намерени още незаконно притежавани пушка, пистолет и 98 патрона, а също и 17 артефакта, нерегистрирани по съответния ред. Наркотиците, оръжието, боеприпасите и археологическите обекти са били иззети и са на съхранение в РУ-Кирково. 

За срок до 24 часа са били задържани 41-годишният Красимир, баща му Ясен, който е на 66 години, както и майка му, която е на 64 години. Образувани са три досъдебни производства - за незаконно придобиване и държане на високорискови наркотици, за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси, за неидентифицирани и нерегистрирани археологически обекти. 

„И преди са правили претърсвания в дома им, но нищо не е било откривано“, посочиха жители на селото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук