Около 40 яки мъжаги - хора на Алексей Петров, нахлуха тази вечер в залата на Рилон център в Пловдив, където се бяха събрали новосъздените общински структури на партията на Цветан Цветанов - "Републиканци за България", докато течеше пресконференцията за медиите в малка зала.

Журналистите бяха учудени от бързината, с която бяха отпратени от хората на Цветанов и то през заден вход и не им беше позволено да снимат срещата на лидера на новата партия с членовете. 


От свои източници БЛИЦ научи, че точно в този момент, в голямата зала са влезли хората на Алексей Петров и се е стигнало до скандал. 


В този момент обаче някой е подал сигнал на тел. 112. От полицията съобщиха за БЛИЦ, че веднага са били изпратени няколко патрула, които са предотвратили сбиване. Хората на Алексей Петров са били отпратени да си вървят. Събранието на републиканците продължава. Отвън има  един полицейски патрул. 

Цветанов е Пловдив, където обявява градския и общинските лидери на партията си. 

Припомняме, че още при учредяването на партията на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в края на септември повече от 200 служители на „Лев Инс“ се появиха на събитието и му връчиха протестна декларация. 

В нея те изразиха възмущението си от желанието му да се върне в политиката.

Застрахователите зададоха въпроса, кога ще получат обяснение „за нанесения им психически  и физически тормоз и уронване на доброто им име, по негова заповед”. 

Цветан Цветанов е приел декларацията и се е ангажирал до 20 дни да осветли акциите от 2010 г., заявиха тогава от "Лев Инс". Ако това не стане, служителите на дружеството се заканиха да го посрещат във всяко едно населено място на България по същия начин. Това се е случило и днес в Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!