По-рано днес стана ясно, че обвиненият за смъртта на журналиста Милен Цветков - Кристиян Николов, ще направи пореден опит да излезе на свобода. Молбата му за промяна на мярката за неотклонение се разглежда в момента от Софийския градски съд.

Адвокатът на Николов - Любомир Таков, поиска от магистратите клиентът му да бъде пуснат под домашен арест и да се следи с електронна гривна.

"Едно семейство вече е почернено, защо трябва да почерняме и второ. Кристиян е осъзнал какво е направил, има отлични характеристични данни", каза Таков.

Той дори заяви, че според него срещу клиента му се води манипулативна кампания. "Няма доказателства, че умишлено е причинил смъртта на журналиста", твърди защитникът.

Според прокуратурата обаче има такива доказателства - свидетелите, записите от камери и наркотиците в кръвта на Кристиян.

Джипът му е бил технически изправен и той е имал възможност да го управлява и да спре преди удара, причинил смъртта на Милен Цветков. "Имал е пряка видимост, видял е червения светофар и колата на Цветков пред него", сочат събраните доказателства по разследването.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!