МВР разпространи уникални кадри след ареста на 14 души в столичния кв. „Орландовци“. БЛИЦ припомня, че бандитите бяха задържани за разпространение на наркотици, грабежи, кражби, производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол на 7 март (петък) при операция на СДВР.

Прокуратурата обяви какво се случва с бандата на Гольовците, тартора К.Б. и телохранителите му полицаи 
 

Арестите са станали след близо 7-месечно наблюдение и разследване на престъпната дейност на лицата. Към момента те са привлечени към наказателна отговорност. 

От Спецпрокуратурата с извънредна информация за бандата на Гольовците от "Орландовци" 
 

По време на операцията по задържането на участниците в жилища, автомобили и при лични обиски бяха намерени и иззети наркотици, огнестрелни оръжия, близо един тон тютюн, заедно с машина за нарязването му. Иззети са и автомобили, за част от които има данни, че са крадени. Събраните доказателства сочат, че групата е действала повече от три години. Разследва се съпричастието й към тежки престъпления през последните години в различни краища на страната – грабежи, в т.ч. в поща (на част от парите за пенсии на жители в района), кражби на промишлени машини, влакови релси и др.


Разследващи с нови разкрития за взводните командири от 2-о РУП, охранявали за мръсни пари бандата на Гольовците от "Орландовци"
 

Налице са и данни, че участници в групата са извършвали погроми на паметници в Централните софийски гробища, за да принудят близките на починали да потърсят услугите им за възстановяване. Ръководителят на групата К.Б. лично определял функциите на всеки от участниците за конкретното планирано престъпление. Обвинените полицейски служители от своя страна осигурявали липсата на полицейски сили в района на извършване на престъпление. В процес на установяване е срещу какво възнаграждение са извършвали подобни „услуги“.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!