Маскиран и въоръжен крадец е нахлул в двата денонощни магазина в Лом тази нощ. Набезите си обирджията започнал малко след 22 часа, уточнява BulNews.bg. 

Въоръжен с пистолет и с маска на лицето, той нахлул в нонстопа на улица „Александър Стамболийски“, в края на пешеходната зона до Дунава. На смяна зад щанда бил 66-годишният управител на обекта. Нападателят насочил срещу него пистолета и поискал да му бъдат предоставени парите от оборота. Управителят обаче не се уплашил и отказал да се подчини. Вместо това той активирал паник-бутон за охрана на магазина, при което престъпникът се изплашил и побягнал в неизвестна посока. 

Същата нощ около 23.30 часа обаче бандитът решил отново да си опита късмета. Пак с маската и изваден пистолет, той влязъл в другия денонощен магазин в градчето, до жп гарата. На работа бил 42-годишен продавач-консултант. Маскираният го заплашил с пистолета, но този път номерът му минал. Изплашеният служител му предал оборота на магазина в размер на 200 лева и 100 евро, след което крадецът се изпарил.

Ченгетата посетили двата търговски обекта и направили огледи. 

Още същата нощ те имали заподозрян за грабежа и по-късно той е бил задържан. 

По случая е образувано досъдебно производство.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!