Цвета Караянчева и Михаил Миков ще бъдат специални гости на първия работен ден на 46-тото Народно събрание. Часове преди това те споделиха в сутрешния блок на Би Ти Ви как се чувстват и какво пожелават на новия народен председател. 

"Ще ми е интересна от друга позиция да споделя какво е случва в първия ден на новия парламент, а и след това. Бих искала да виждам надежда и дано не се случи това, което се случи с 45-тото събрание. Нека няма такива грозни неща и агитации, каквито прави Мая Манолова. Парламентът трябва да заработи час по-скоро", заяви Караянчева. И допълни: "Надявам се да се проведат разговори с всяка политическа партия. ИТН демонстрираха високомерие спрямо останалите партии. Държат се като шоумени, но трябва да махнат аутокю-то и да се държат като политици. Не трябва да извиват ръце на останалите политически сили. Тези избори изтощават хората и трябва да има правителство. 

На новия народен представител тя пожела да има здрави нерви, много добро детайлно познаване на правилника и да умее да следи залата. Михаил Миков пък заяви, че най-важно е да има уважение към всеки член на народното събрание и отговорност не само към своята политическа партия, а и към народа като цяло. 
 "По-голямата част от българските граждани не виждат надежда. Дано да бъдат опровергани, аз включително. Най-вече да опровергаят тези песимисти, които не отидоха до урните да гласуват.   Сигурно ще има правителство, защото тези 240 депутати и политическата партии не искат да ходят пак на избори. Дясно мнозинство управляваше страната и явно дясно ще продължи да управлява. За съжаление БСП е толкова свита в парламента, колкото никога не е била', категоричен е Миков.