Република Северна Корея е един от последните бастиони на световния комунизъм. Ако някой иска да си припомни живота в годините на Сталин или Мао Дзедун, не е нужно да притежава машина на времето, а просто да се запише на екскурзия до Северна Корея и със сигурност ще си гарантира доста интересни, макар и невинаги приятни чувства, усещания и преживявания.

Повечето от хората, посетили тази държава, признават, че са доста силно затруднени да определят с няколко думи впечатленията си. Всички обаче са единодушни, че екскурзията в Северна Корея и всичко останало в тази държава и днес, в началото на 21 век, е подчинено на идеологията и на преклонението пред династията Ким, която повече от 80 години управлява държавата.

За разлика от почти всички останали страни по света, където туристите са добре дошли и имат пълната свобода да се разхождат и да разглеждат природните и културно-историческите забележителности, тук желани са не туристите, а само валутата, която те ще оставят.

Българите, които са били в тази държава като туристи, споделят, че през цялото време са имали натрапчиво усещане, че са наблюдавани и едва ли не държани на мушка от пристигането си до качването на обратния полет за отпътуване от страната.

Какво е да си на екскурзия в Северна Корея и какви опасности дебнат туристите - вижте на pochivka.blitz.bg! 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук