Гражданско неподчинение пред сграда на съда в Сливен започва днес. То се организира от близките на убитата през август 7-годишна Кристин Георгиева и хора от село Сотиря.
 

Протестът с начален час 7 часа е срещу начина на дебат в Народното събрание по промяната за намаляване на присъдите за извършени тежки умишлени престъпления.
 
Милка Георгиева, бабата на убитото дете обяви, че в знак на протест ще се опитат да спрат работещите в съда да влязат в сградата.
 
„Целта е да не допускаме на работа нашите съдебни власти, макар че те нямат вина. Те работят по законите.

Но това е гражданското неподчинение, което започна подписката от тук и започва и гражданското неподчинение от тук“, каза Георгиева.
 
Близките на убитата Кристин от Сотиря отново на протест

Тя обяви, че ще направят палатков лагер пред съда в Сливен, а след понеделник той се очаква да бъде преместен пред сградата на парламента в София.
 
Георгиева заяви, че се чувства обидена от думи на депутати в парламента, които смятат, че тя се опитва да политизира проблема.
 
„Не искам да има следващо Криси. Само едно нещо искам – да приемат депутатите доживотен затвор без право на замяна“, заяви тя пред bTV.
 
Георгиева показа и тетрадката, в която всеки ден пише до покойната си внучка.
 
„Не искам другите баби и майки като мен да имат такава малка тетрадка и да пишат на празните листа за децата си“, сподели тя със сълзи на очи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!