Искаме справедливост и моят баща да не бъде екстрадиран в Гърция. Това заяви пред БЛИЦ Стефани Тодорова, дъщерята на Тошко Тодоров-Машора от карловското село Столетово.

Както първо БЛИЦ съобщи, 64-годишният мъж е обвинен в трафик на хора в Гърция докато е бил в България и за това има безспорни доказателства.

Днес от 10 часа в Окръжен съд-Пловдив се гледа мярката за екстрадиция в Гърция на Машора. Пред съдебната палата десетки хора от Столетово и карловския регион излязоха на протест. Те носят плакати в защита на Машора и скандират: „Тошко е невинен!”.В село Столетово тече подписка, която вече е набрала над 500 гласа. Кметът на Столетово Мирослав Колев също дойде на протеста, за да защити Машора. Той заяви, че го познава откакто е бил дете и го определя като добър човек.

Дъщерята Стефани и съпругата на Тошко – Даиана, казаха, че очакват справедливост и силно се надяват такива случаи да не сполетяват български граждани.

„Затворът в Гърция е пълен с невинни българи, които са били обвинени или осъдени по подобни казуси”, каза дъщерята на Машора.Припомняме, че през 2019 г. Машора продава един кемпер на българин от Плевен и на италианец. Месец по-късно в Драма в същия този кемпер са намерени изоставени 28 бежанци от Иран, Ирак и Бангладеш, но от трафикантите, които им взели по 3 000 долара, нямало и следа.

Големият и малкият талон не били сменени и все още се водели на името на Тошко Тодоров. Именно затова той е обвинен в трафик на хора, въпреки че има безспорни доказателства, че в това време е бил в България. За това има служебна бележка от работодателя си, както и приемно-предавателен протокол за покупко-продажбата, заверен от нотариус.


 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ