Близки и приятели на Тодор Тодоров и Ванча Байлова, нелепо загинали при катастрофата на входа на Бургас миналия петък, затвориха главния път от Бургас до Созопол. Това съобщи "Флагман".

Около 40-ина автомобила са блокирали основната пътна артерия, на мястото има около 100-ина души. 


 

Получава се сериозно задръстване от КПП в посока Созопол до местността Пода. Забелязва се и засилено полицейско присъствие. Протестиращите имат право да затворят платното в посока Созопол за един час - от 11 до 12:00 часа.

Семействата и приятелите на Тодор и Ванча поднесоха цветя и венци на мястото, където преди седмица двамата издъхнаха при нелеп инцидент.

Те издигнаха лозунги, с които призоваваха за справедлив процес и ефективна присъда за шофьора на автобуса Камен Филипов. Бащата на Тодор Тодоров – Николай отказа коментар пред журналисти. Каза само, че не вярва в справедливостта.

 Според протестиращите Камен Филипов вероятно е бил заспал, щом не е успял да види аварийните на маршрутката от градския транспорт.

Припомняме, че катастрофата, станала на около половин километър след КПП 3 – изходът на Бургас от Пътен възел „Юг“, е възникнала между автомобила на Байлова – „Синтроен“ и белия „Голф 3“ на Тодор.

 Според полицията кметицата е предприела изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт, след което е последвана от младия водач. Вероятно фолксвагенът е застигнал и блъснал в задната дясна половина ситроена, тъй като возилото е с удар в предната лява част.След този сравнително лек инцидент трите автомобила спират, като фолксвагенът и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал ситроенът.

Докато водачите оглеждали възникналите материални щети по ситроен, автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“, движейки се в лявата пътна лента, връхлита върху Байлова и Тодор, след което удря и ситроена. Двамата умират на място.

 

Автобусът е управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново. Според първоначалната информация той е карал с несъобразена с пътните условия скорост – мокра пътна настилка и намалена видимост в тъмната част на денонощието.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!