Нов вулканичен скандал се стоварва върху главите на изстрадалите българи.

В ход е изсичане на вековна гора в близост до плаж "Робинзон", където общинският съветник Венелин Ташев се готви да разшири хотела си "Парадайс".

На английски "парадайс" означава "рай", но животът на местните жители и туристи е превърнат в ад. През юли миналата година Министерски съвет спря концесията на плаж "Робинзон", след като хиляди хора се възмутиха от циментирането на ивицата.
 
Апетитният хотел от 2016 г. е с нов собственик в лицето на Ташев. Същото лице явно демонстрира огромна жажда за печалба и търсене на много пари от потенциални клиенти на хасиендата му.


Венелин Ташев, снимка: gramofona.com

Няма как иначе да си обясним не само бетонирането на един от най-красивите български плажове, но и бруталната сеч на израствалите с десетилетия растения.

Мотивите на кабинета да прекрати концесията на плажа са посочени изрично в заповедта на Министерството на туризма. С идването на власт на служебния кабинет обаче се създаде управленски вакуум, от който явно бизнесменът иска да се възползва по най-добрия за него начин.

Будните граждани обаче са твърдо решени да сезират прокуратурата за недопустимото съсипване на природата. Те са на мнение, че няма да допуснат едно от райските кътчета на родината ни да бъде обезобразено.


Плаж "Робинзон" е едно от най-красивите места у нас

Затова със случая със сигурност ще се заемат компетентните органи и прокуратурата. Срещу Ташев има и други разследвания за неправомерни дейности.

БЛИЦ ще следи ситуацията под лупа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!