Извънредна ситуация е станала по време на акцията в  Стара планина, която има за цел да открие изчезналите баща и син. Припомняме, че 42-годишният Атанас Пенчев и синът му Андриан са били изключително неподходящо екипирани и оборудвани за такъв тежък преход, когато изчезват в планината.


Докато ги търсят, спасител на планинската спасителна служба е паднал в ледените води на Тунджа, за щастие не е пострадал.

„Наш колега падна във водата, намокри се качествено. Рискът от такива инциденти съществува, слава Богу, се размина с това. Има смисъл да се оглеждат такива по-труднодостъпни места. Намират се следи на места, за които не можем да кажем дали са техни. Възможно е да са там, но да не ги виждаме”, заяви директорът на ПСС Емил Нешев, цитиран от Нова телевизия.

Днес е последният ден на акцията в  Стара планина, която има за цел да открие изчезналите баща и син. Тя преминава при сурови условия. На връх Ботев е -25 градуса.

За първи път се включват и военни в акцията. 15 военнослужещи поеха към върха с дрон, за да обхванат по-голям периметър.

Днес спасителите и военнослужещите ще обходят малък, но опасен периметър около река Тунджа. Опитните спасители казват, че шансовете стават минимални, но близките не губят надежда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!