Прокуратурата е разбила организирана престъпна група във Враца. Бандитите са прибирали пари под предлог, че ще извършат различни услуги, но това така не е ставало.


"Адвокатът освен консултации предлагал нестандартни услуги – урежда изпити в НБУ и ВСУ. Събрани са доказателства, че срещу заплащане можели да настанят близък в старчески дом, да узаконят сгради или да закупят общински жилища.

За тази цел един от тях се преобразявал в различни роли – преподавател, директор на старчески дом". Това каза говорителят на прокуратурата Сийка Милева на пресконференция за ареста на членове на организирана престъпна група във Враца. 

"Вземали са от 500 до 14 000 лева. Те така и не извършили услугите, а си разпределяли парите по между си. Имали са печати на различни държавни институции, съдилища, училища, Агенция по вземанията. Имали са и моторна фреза с цел изсичане на монети от 1 лев. Намирали са и лъжесвидетели по дела. При ареста си един от тях се е направил на болен и почти е успял да заблуди полицаите" 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ