Служебна проверка започна в Областната дирекция на МВР в Хасково. Тя е назначена със заповед на директора старши комисар Недан Хаджиев, съобщава Haskovo.net, позовавайки се на информация от полицията.

Обект на проверката са клипове с двама полицаи, разпространени в социалните мрежи. На един от тях се вижда, че служителите са с маски на антимафиоти и други полицейски атрибути, позирайки пред патрулка, паркирана пред хипермаркет в Хасково. Предполага се, че видеото е заснето по време на дежурство.

Вижда се и монтаж с маската на „Жокера“. При махането й се вижда полицай Петър Накев от Районното управление в Хасково, който е разпознат от негови колеги.

Скандално: Хасковски ченгета снимат клипчета за TikTok по време на дежурство

Запознати припомниха, че 32-годишният мъж участва в катастрофата до Зеленчуковия пазар на 24 март 2022 г., при който пострада пешеходка. Публикации за инцидента може да видите тук и тук.

Кога, при какви обстоятелства и къде са правени клиповете, както и всички детайли около ситуацията трябва да бъдат изясни при вътрешната проверка по Закона за МВР и на Етични кодекс на служителите на МВР, която трябва да приключи в рамките на месец. Целта на инспекцията е дейността на служителя и да се установи дали има превишаване на служебните правомощия за използване на униформа и полицейски атрибути.

Според запознати полицай Петър Накев има десетина години стаж в системата на МВР. Униформеният не беше открит за коментар.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ