Пети ден на протести в Габрово заради побоя над продавач в денонощен магазин в града. Протестиращите се събраха на площад „Възраждане” в града, съобщава bTV.

Мерките за сигурност за засилени. Заради недоволството голяма част от ромсикте фамилии отказват да се върнат по жилищата си и това изправя местната власт пред друг проблем – сметосъбирането. До ексцесии снощи не се стигна, но ромските фамилии са в страх пети ден.

Михаил Маринов работи в сметоизвозването. 30% от колегите му са от малцинствата. „При туй положение децата няма да учат и при туй положение няма да излезе никой на работа. Това е, начи, ний не сме хора, които през деня да работим и вечерта да се чудим къде да вървим да си крием децата", коментира Михаил Маринов.

"Уважаеми, г-н Борисов, ако гледате тоя репортаж, много ва моля, обърнете внимание. Начи ние, ромите не искаме подаяние, ние искаме работа".

Жандармерията ще остане в Габрово, докато е необходимо, категорични са властите. Снощи полицаите отново свалиха каските и щитовете. Последваха аплодисменти и ръкостискане.

За изненада и на полицаи, и на протестиращи млада жена застана пред кордона, за да потърси определен униформен. С цвете.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ