Повече от 50 процента от служителите в общинската администрация в Троян, активно контактуващи с граждани, са болни или карантинирани, а заболeваемостта в региона вече е 1730 на 100 000, информира БНР. 

Във фейсбук страницата си кметът на Троян Донка Михайлова уверява, че въпреки сериозните затруднения в дейността на администрацията, нито един гражданин няма да бъде лишен от необходимата му услуга и няма да се допусне Общината да ограничи дейността си.

На заседание на Общинския кризисен щаб днес е отчетено, че заболеваемостта в общината е нараснала от 889 заболели на 100 хиляди население за 10 януари до 1730 на 100 хиляди население и е най-висока в област Ловеч.

Все още е нисък броят на заболелите деца и ученици - болни са четирима ученици, карантинирани са две паралелки, при 75 общо диагностицирани с коронавирус в областта и 14 карантинирани паралелки.

В двете болници в града има достатъчно свободни легла за заболели с Covid.

Щабът препоръчва ограничаване до минимум на всички масови мероприятия на закрито. Остават затворени пенсионерските клубове и клубът на инвалида. Ще бъде засилен контролът за спазване на противоепидемичните мерки.