Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че е наистина голямо и тежко решението да се отмени празникът "Сурва"Той потвърди , че решението е окончателно и обясни за риска от епидемия при събирането на много хора в рамките на няколко дни.

Според Владимиров е емоционално решението да се проведе "Сурва" в София тази година.

"Догодина ние се подготвяме да направим наистина много голяма "Сурва", да изградим селище и фестивалът да стане още по-голям продукт, който да приема туристи постоянно", каза градоначалникът в сутрешния блок на БНТ.

Той потвърди, че местният бизнес е разочарован от това, че няма да има "Сурва" тази година.

Относно водният режим, Станислав Владимиров заяви, че Перник ще премине през това изпитание и обясни какви мерки са предприети – ремонти, подмяна на ВиК мрежа, за да може да има различно развитие градът.

На въпрос дали язовир "Студена" се пълни, той обясни, че той няма как да се пълни. Притокът в момента е около 100 – 120 литра на секунда, а отокът е ограничен до 300 литра.

Спасение: Огромна вълна ще реши водната криза в Перник!

"Всички се надяваме да завали повече сняг, защото всички знаят, че основният приток на вода в язовира е снеготопенето", каза кметът.

Относно това дали има проблеми с Корнелия Нинова, Станислав Владимиров заяви, че няма и обясни, че е четвърти поколение социалист, но все пак каза, че по тази тема не трябва да се политиканства и покани всеки, който иска да дойде да живее в Перник за една – две седмици.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!