Седмокласникът от кв.“Горно Езерово“ набързо опложда приятелката си, напуска училище, за да работи, но възлюбената бързо му слага рога и забременява с второ дете от друг, пише Флагман бг.

Драма, достойна за филм на Емир Костурица, се е разиграла в бургаския кв.“Горно Езерово“. За нея разбираме от решение на Районния съд в Бургас, с което непълнолетен младеж се осъжда на пробация.

През лятото на 2018 година А.Е.С. се влюбва в 13-годишната тогава Г.С.Д. Той обявява на родителите си, че иска да се ожени за приятелката си.


Както повеляват традициите, майка му се среща с майката на момичето и иска разрешението й за брак.

Първоначално обаче не получава такова, самото момиче също иска да се задоми и заплашва, че ако не й разрешат ще се самоубие, хвърляйки се в езерото Вая.

Пристисната от обстоятелствата майката дава благословията си, а още преди да е навършила 14 години тийнейджърката забременява.

Бащата, който тогава е седмокласник напуска училище, за да работи. Нает е в строителна фирма. 9 месеца по-късно той става баща – на момиченце. Историята обаче не свършва тук.

А.Е.С. се разделя с Г.С.Д., но само след няколко месеца двамата отново се събират.

В това време момичето отново е бременна – на 14 години с второ дете. След раждането му тя обявява, че детето е от друг и бива напъдена от дома на мъжа си.

Впоследствие е уведомена прокуратурата, която внася обвинителен акт срещу младежа, тъй като е спал с малолетна. Държавното обвинение иска наказание „пробация“, но Районният съд в Бургас го осъжда на обществено порицание.