Фалиралият хотелиер Георги Николчев е сивият кардинал, който стои зад скандалните изпълнения на вицепремиера Валери Симеонов в заведенията край морето и се изживява като негов съветник. Това твърдят запознати от туристическия бранш, цитирани от сайта Брейкинкнюз.

Според тях именно Николчев дърпа конците зад кулисите кой да бъде проверяван и кой не в акциите „Тишина“ на Симеонов по морето и по плажовете.
В бранша са убедени, че по този начин Николчев плете интриги и отмъщава на всички, които според него са му пречели в миналото.

Георги Николчев е фалирал хотелиер, чийто комплекс в Слънчев бряг на метри от плажа е продаден от съдия изпълнител заради дългове към банки и партньори, припомнят информирани.
Преди повече от 15 години той бе замесен и в приватизационен скандал с незаконна продажба на терен, който отиде в ръцете на негови приближени, пак в най-големия ни морски курорт.

Тогава Николчев е бил общински съветник в Несебър и успява чевръсто да застрои терена с апетитни имоти. По-късно връзките му го изстрелват нагоре до зам.-областен управител на Бургас, а след още няколко години стана съветник по въпросите на туризма на служебния премиер Огнян Герджиков.

На някои съветници им е съдено да съветват цял живот, за да не изпусне кокала. Днес Николчев измисля сюжети, за да направлява вицепремиера Валери Симеонов, убедени са хората от бранша.
Но не би трябвало сега да се чувства особено комфортно, защото именно през Николчев минава топлата връзка между издирвания хотелиерски олигарх Ветко Арабаджиев и самия Симеонов. Затова намекна миналата събота лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. В интервю за Нова телевизия той каза, че атаките срещу министъра на туризма Николина Ангелкова са инспирирани от Ветко Арабаджиев, който използвал Валери Симеонов като вицепремиер. Сидеров не даде подробности.

Но на собствениците на хотели в Слънчев бряг прави впечатление, че издирваният с европейска заповед за арест Ветко има хотели на първа линия до морето, които никога не са проверявани от патриотичния заместник министър-председател. Защо, питат от бранша ?
Според отлично осведомени източници от региона Арабаджиев е бил един от спонсорите на кампанията на НФСБ в Бургас.

Кога, ако не сега, е времето да се плаща за „чадъра“. А защо компетентните органи не попитат именно вицето къде точно е Ветко и как да бъде намерен. Има хора, които със сигурност знаят и още нещо, а не само координатите му.