По улиците на страната се води една тиха битка - тази за откриването на паркомясто за колата. В нея има дори и жертви - счупени чистачки, нарязани гуми, нашарени ламарини, летят заплахи,  налице са и много изхабени нерви, пише glasnews.

Някои граждани, считащи, че определени паркоместа им принадлежат, с инат опитват да запазят правото си на паркиране, въпреки нерядката му липса. В този контекст се появяват и познатите "инструменти" за пазене на място - антипаркинг туби, незаконни разчертания по асфалта и бележки, носещи разнообразни послания.

Следващата ситуация, която е видяна във Велико Търново, успява да съвмести цели две от тези култови гледки по нашенските улици.

Жена споделя снимка на туби, които се придружени и с недвусмислено обръщение. Те, изглежда, се използват за пазене на място, но намират и свои противници, които ги местят. За това техният собственик специално се е обърнал към "зложелателите".

 Учтивостта на посланието, използвано на бележката, ще оставим без коментар.  Случката е заснета на улица "Бойчо Войвода" №1 в старопрестолния град. "Търновски идеи как да си запазите място!, констатира Радостина Р.

Гледката буди вълна от смях и възмущение в мрежата. Много великотърновци споделят за своя сблъсък с мнимите собственици на паркоместа из града. Други се шегуват със ситуацията и предполагат, че "композицията" няма да изкара дълго.

Вижте някои от коментарите на местните жители:

"Какво говорите, мадам. Това е колче поставено от общината, а бележката е "натурален" акт", шегува се Иван П.

"Вземай и поливай розите", съветва  Илия К.

"Никога не бих го махнал, направо ще му набия шута", добавя Пецата К.

"Аз бих издирил собственика и бих оставил едно ремарке пластмасови бутилки пред входната му врата", пише Йордан Й.

"Още малко, ако вдигнат цената на водата, и ще пълнят с камъни от улицата", шегува се Георги Д.

"Ако някой е виждал подобни глупости в “нормална” страна, нека сподели", коментира Иван К.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук