Блок на улица „Димитър Благоев“ в старата столица предизвика вълна от коментари и емоции в социалните мрежи. Облагороденото блоково пространство и стенопис с патрона на улицата от няколко дни са положителният пример в най-големите великотърновски групи във Фейсбук, пише "Борба".

Ентусиасти от ул. „Димитър Благоев“ 13 запретват ръкави и превръщат пространството около блока в прекрасна цветна градина. Точно до вход „Б“ е изрисуван образът на Благоев, а до него китно висят саксии с цветя.

Отпред са насадени различни декоративни растения, оформени са кръгове и пътечки от бели камъни.

Обърнат обратно чадър също служи като саксия за цветя.

Освен това всички дръвчета са варосани и създават усещане за уют и чистота.

Малкият оазис в квартал „Бузлуджа“ се оказа генератор на положителни коментари и емоции. Хиляди потребители на социалните мрежи поздравяват живущите в блока, които не са спестили сили, за да превърнат улицата в по-добро място за деца и възрастни.

„Чудесно е и много приветливо. Браво на живущите, които са се организирали и са свършили чудеса с тези междублокови пространства. Видях това кътче на живо и след това поста в друга група. С възхищение го споделих, браво, мили хора, много сте се постарали“, са само част от коментарите.

Разбира се, както обикновено се случва във Фейсбук, и сега не липсваха негативни коментари. Недоволни видяха в образа на Димитър Благоев – Дядото причина да поискат преименуване на улицата. Тези и други подобни коментари обаче се изгубиха в лавината от положителни емоции.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук