46-годишен мъж предприе във Велико Търново абсурдна манипулация за повишаване на сексуалните си качества чрез инжектиране на течен парафин в пениса, пише „Борба“.

Това е стара затворническа техника за уголемяване на половия орган, която обаче крие сериозни рискове за здравето. Според медици на нея се решават основно нискоинтелигентни хора, представители на малцинствата или такива, които са го направили под влиянието на алкохол или наркотици.

Човекът е потърсил лекарска помощ през уикенда в Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Оплакал се от силни болки и дискомфорт. Веднага е консултиран с уролог, който заключил, че не се налага оперативно лечение, и затова не е хоспитализиран.

Предписани са му антибиотик, обезболяващи и компреси с риванол. След това е насочен към личния лекар, който има ангажимента да проследи състоянието му.

Специалистите обясняват, че парафиновото уголемяване на мъжеството в 90 % от случаите се лекува по хирургичен начин. Операцията обаче не се поема от Здравната каса и имащите глупостта да направят манипулацията трябва да плащат от джоба си, за да бъде решен проблемът им.

По думите на здравните работници организмът реагира към субстанцията като към чуждо тяло, което се стреми да отхвърли, и в резултат на това възникват тежки възпаления. Възможно е дори да се стигне до ампутация на органа.

Това не е първият такъв пациент, с който се сблъскват медиците в търновската болница. През годините и други са имали неблагоразумието да пробват опасната процедура.