Трупове на домашни любимци усмърдяха хасковския парк „Кенана“, пише Haskovo.net, позовавайки се на възмутена гражданка. 

Тази сутрин Дора Иванова извела домашния си любимец на разходка и той доловил миризма. Стопанката тръгнала след него и в горичката зад хотел „Фантазия“ се натъкнала на гроб на куче. До него имаше забито колче с името на животното и дата на смъртта, както и надпис „Добро куче докрай“.

Тялото на животното обаче не беше заровено, а оставено на земята и завито с покривало. По него имаше бели червеи, а миризмата беше непоносима.

Хасковлийката се възмути от постъпката на стопанина, който  не си е направил труда да го загроби, което според нея трябва да стане на подходящо място.

На около 100 метра от трупа на кучето имаше труп на котка. Нейната съдба не е ясна, но Дора Иванова е категорична, че е недопустимо в парк „Кенана“ да има умрели животни.

Заяви, че през годините тя и нейни съмишленици са заявявали желание за обособяване на място за погребване на домашни любимци, което да бъде поддържано от самите собственици на кучета, котки.

От община Хасково заявиха, че при тях не е постъпил сигнал за трупове на животни в „Кенана“. Обещаха обаче да направят проверка с цел разчистването им.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук