104 са регистрираните с коронавирус пациенти през вчерашния ден в област Бургас. Това показа справка в сайта на Регионалната здравна инспекция. Жертвите през последното денонощие са седем, а общият брой на починалите вече е 359, пише Флагман. 

От ежедневния бюлетин на РЗИ става ясно, че най-много са случаите в община Бургас, където са регистрирани 63 положителни проби. На второ място е община Приморско с 18 нови случая. По информация на Флагман.бг има ново огнище – Домът за възрастни хора в с. Ясна поляна. Голяма част от регистрираните пациенти с коронавирус са именно от социалното заведение.

Поморие е следващата община по брой новозаразени – общо петима, а в Айтос, Несебър и Созопол са регистрирани по три случая. В общините Карнобат, Царево и Средец положителните проби са по 2, а в Руен, Камено и Малко Търново – по 1. В община Сунгурларе няма нито един регистриран с К-19. 

Седем души от новозаразените са настанени в болница, а останалите са на лечение в домашни условия. Сред случаите през вчерашния ден има и едно медицинско лице.