Нов протест пред съда в Пловдив е организиран от близките и роднините от убития преди няколко месеца в Цалапица Димитър Малинов. Пред камерата на БЛИЦ първата братовчедка на зверски убитото момче Марина Малинова издигна плакат, на който пишеше, че искат делото да бъде прехвърлено от Районна в Окръжна прокуратура, където се гледат тежките престъпления.

Протестиращите настояват делото, което ще стартира в 9 часа срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови да бъде отложено до екстрадирането на сочения за извършител Рангел Бизюрев.

Припомняме, че преди 2 дни младият мъж беше заловен в Дания. В продължение на 4 месеца той се укриваше. Близнаците са обвинени в укривателство. Предишното дело срещу тях бе отложено, тъй като двамата дават абсолютно противоречиви показания.

Единият твърди, че няма нищо общо с убийството, а другият дава показания, че е участвал в укривателство на трупа.

Близките настояват близнаците също да бъдат обвинени в тежко умишлено престъпление убийство и смятат, че показанията на Рангел, когато бъде екстрадиран в България, ще обърнат хода на делото, тъй като досега близнаците прехвърлят основни вината на Бизюрев.

Майката на убитото момче Атанаска Бакалова също настоява да не бъде даван ход на делото, а то да се отложи. Почернената жена и протестиращите искат доживотен затвор и на Рангел Бизюрев и близнаците.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук