Симпатичната дресьорка на кучета-водачи Елена от „Фермата“ потресе останалите с драматичната си история. Елена, която досега не говореше за своя баща, който е клошар, се разприказва неочаквано пред Анита и Франческа за нерадостното си детство и отношенията й с пропадналия й родител.

В момента той е инвалид с два отрязани крака. Първо му ампутирали единия, защото се напил и заспал на студа, а крайникът измръзнал. След това заради тромб лекарите му отрязали и другия. 

Сега е в инвалидна количка, проси пред Военно-медицинска академия в София и често полицаи се обаждали на Елена, за да й казват, че баща й е там. Въпреки клетото му положение обаче дъщеря му не проявява и капка жал към него. 

„Нито искам да го виждам, нито искам да знам какво му се случва. 30 години е далеч от мен, никога не е бил част от живота ми и никога няма да бъде“, заяви с равен тон иначе чувствителната към коленето на животни девойка. 

Баща й бил красив и си падал по живота, но се пропил като млад, а после губел всяка работа, която започнел. Драмата с алкохола стартирала още  когато той и непълнолетната бременна тогава майка на Елена заживели при родителите му. Те го подстрекавали да пие вечер ракия със салатата и това продължило дори след като той получил препоръка от лекарите да спре. Младежът тренирал бокс, получил тежък удар, а след това и епилепсия. От хапчетата и алкохола се появили халюцинации, но той не се спрял. Не след дълго започнал да пребива майката на Елена, а родителите му се правели, че не забелязват. „Веднъж видях как я бие от банята“, спомня си трудните моменти Елена. 

След развода баща й често и обещавал неща, които не изпълнявал. „Щял да ми купи маратонки или ще ме води в парка. Това никога не се случваше“, разказа още от неприятни истории от детството си тя. „Баща ми не ми е фактор в живота, няма и да бъде“, обясни още Елена.