Най-младата и същевременно най-успешната рок банда Intelligent Music Project ще представя страната ни на Евровизия догодина. Новината бе обявена на съвместна пресконференция на БНТ и Intelligent Music.

Музикалната формация, чийто създател е известният български филантроп и учен д-р Милен Врабевски, предизвика фурор с няколко турнета у нас и в чужбина и явно от Националната телевизия се стремят да яхнат рок вълната заради миналогодишните победители в конкурса – италианската група "Монескин".

Всъщност Intelligent Music Project съществува от повече от 10 години, но през последните две се превърна в рок явление след поредица от концерти. Групата има зад гърба си 6 албума, чийто създател и продуцент е д-р Милен Врабевски. Той ще напише и песента за участието на страната ни на Евровизия.

Музикантът-филантроп, който е известен в цял свят с научните си разработки в областта на медицината, обединява в музикалните си проекти звезди, свирили с Майкъл Джексън, Бон Джоуви, Стиви Уондър, Ерик Клептън, музиканти от емблематични групи като ТОТО, Rainbow, Назарет, Стикс, Uriah Heep и много други.

Българският състав на групата пък включва двукратния участник в Евровизия и едно от най-популярните лица в светските среди Стунджи, дългогодишния китарист на Лили Иванова Бисер Иванов, победителят в няколко риалити формата Славин Славчев, вокалистът на Тангра Боби Косатката, джаз певицата Лина Никол, младият Самуел Ефтимов, музикалния продуцент на Intelligent Music Project Иво Стефанов и басиста Димитър Сираков. Благодарение на д-р Врабевски българските рокаджии се радват на живите изпълнения на вокалиста на легендарната група на Ричи Блекмор Рейнбоу – Рони Ромеро.

В турнета на групата наскоро участваха още вокалистът на Назарет Карл Сентанс, както и вокалистът на британската група River Hounds Ричард Грисман. 
При наличието на толкова много музиканти в групата д-р Врабевски трябваше да избере само 6 човека, тъй като това е бройката за участие според регламента на Евровизия. На престижния конкурс България ще бъде представена от Рони Ромеро, Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

Първото място на Евровизия, което за България досега си остава мираж, има всички шансове да се превърне в заслужена награда за таланта и съвместната работа на български и световни имена, обединени от д-р Милен Врабевски.