Руслан Мъйнов знае какво е истински глад. Преди да стане звезда, актьорът бил толкова беден, че парите му не стигали дори за нормална храна. Най-редовно ядял филии с гъша мас и сол. От това дебелеел зверски, пише "Уикенд".

„Бяхме много гладни и това продължи страшно дълго време. Рядко бях сит”, разказа наскоро Руслан Мъйнов.  Кариерата му тръгнала изключително трудно. Едва намерил работа, с която да покрива разходите си за храна и квартира, а родителите му в Украйна нямало как да помагат, защото самите те изобщо не били богати. Имало периоди, в които на масата си актьорът не слагал нищо друго за ядене освен възможно най-евтиния хляб, който можел да намери, и гъша мас, която му изпращали от Украйна.  

Оказва се обаче, че не е гладувал сам. Компания му правел сегашният му шеф Любо Нейков. Едрият на вид актьор също карал на хляб с мас, което донякъде обяснява внушителната му осанка. Двамата с Руслан се познавали още от студентските години в НАТФИЗ. Още тогава станали приятели, по-късно заедно започнали работа при Слави Трифонов, но хонорарите им хич не били за завиждане.

Александра Богданска взима хляба на Папи Ханс (ВИДЕО)

„Тогава актьорите не получаваха добри пари. Даваха ни някакви много скромни суми, и то само когато скеча се излъчи по телевизията. Нямаше щатна заплата и въобще – беше си пълна мизерия”, спомня си Руслан. Една година двамата приятели изкарали заедно дори Коледа с печени филии, намазани с позната им украинска гъша мас. За да се окуражат, разкавали на глас как в момента ядат някакви невероятни деликатеси – така в един момент филията се превръщала мислено я в печено прасенце, я в сочна пуйка с кисело зеле. 

Въпреки това бедността не им тежала. Били убедени, че това е просто неблагоприятен период, който рано или късно ще свърши. „Така трябва да бъде, за да знаеш, че има и трудности в този живот”,смята Мъйнов. Според него, благодарение на тежките първи години в България, сега не се тревожи от нищо, защото знае, че може да оцелее при всякакви обстоятелства. „Само здравето е важно. А за да не пострада то, хубаво е на човек да му е леко на душата, да не се притеснява и тревожи за несъществености”, убеден е той.  

Ивана щяла да става лекар

Гладът и бедността не били единствената тегоба за актьора. По-трудно дори и от тях звездата понасял спорта. С него той до ден днешен не може да се справи. Мъйнов толкова мразел да се изпотява и изморява, че даже 20 минути упражнения му действали като изтезание. Всъщност най-дългата тренировка в живота му била с точно такава продължителност. Преди години му подарили диск „Как да влезем във форма за 20 минути”. Започнал да прави упражненията всяка сутрин и това вгорчавало целия му ден. „Бях един напълно съсипан човек! Радостта от живота се изпари”, спомня си актьорът. Това мъчение продължило няколко сутрини и, като видял, че не му понася, се отказал завинаги.  

Другият опит да влезе във форма чрез спорт бил преди петнайсетина години с каране на колело.Живеел на квартира в столичния квартал „Младост” и купил велосипед на старо, с който смятал да ходи на работа. Употребил го точно 3 пъти и го захвърлил. Решил да го продаде на Любо Нейков – пак срещу 80 лева, защото не искал да печели на гърба на приятел. След известно време купувачът звъннал с думите: „Това колело вече го карах 3 пъти, дай да му търсим човек”.  

Наско от Б.Т.Р в схватка с полицията

Все пак Руслан успял да отслабне, макар и по мързеливия начин. От няколко години той разхожда стройна снага, благодарение на железен хранителен режим в „зоната”. Изготвил го сам, ползвайки книга, в която специфичният начин на хранене е описан в подробности. Като видял, че има ефект, започнал да подарява тази книга на близки и познати. Раздал близо 80 екземпляра, но познавал само двама души, които са прочели книгата, и нито един, който е започнал да се храни по съветите в нея.