Националният селекционер на България Росен Барчовски се изказа ласкаво за Георги Младенов, който тази вечер ще играе за "Левски" срещу настоящия европейски клубен шампион Панатинайкос. Контролата в зала "Арена Армеец" се явява бенефис на легендарния баскетболист.

"Развълнуван съм. Много съм развълнуван от факта, че такова едно събитие е събрало близо 10 хиляди човека - и заради Георги Младенов, и заради европейския шампион Панатинайкос. Не помня от кога българския баскетбол е събирал толкова много публика", коментира Барчовски.

"Нашият път върви от толкова години, че вече се срамувам да кажа от кога точно... И като играчи, и като колеги - треньори. Преживяли сме много мигове заедно - и един срещу друг, и един до друг. Той е бил и мой състезател. Радва ме отношението на хората към него. Всички са щастливи. Присъстващите в залата са потенциални фенове, баскетболисти, съдии, спонсори... Всички са приобщени към каузата баскетбол. Бенефисът на Георги Младенов обаче много закъсня. Но може би съдбата така му е отредила. Първо е трябвало да бъде построена тази красива зала и чак тогава да се състои събитието", добави пред ТВ7 Барчовски.

"Младенов има толкова много постижение, че не мога да изредя всички. Винаги ще помня тези от моята кариера. Той ми даде шанса да направя летящ старт като треньор със Славия. През 1997 година спечелихме титлата и Купата. До този момент Славия нямаше трофей 43 години. Тогава Младенов игра едни от най-големите си мачове. Не мога да изредя всичко. Той просто е роден победител. Това трябва да се подчертае", продължи спецът.

"На загрявката го виждам с походка на играч, а не на човек, който спира с баскетбола. От него лъха желание за игра. Няма спор, че ще играе срещу Ясикевичус на 100%", каза още Барчовски. /БЛИЦ