Агенция БЛИЦ продължава темата с уговорените мачове от женското първенство по баскетбол. След публикациите в последните няколко дни част от букмейкърите явно се стреснаха и извадиха мачовете от последния кръг от тиража. В неделя се състояха четири мача при жените, но само един присъстваше в тиража на една от известните заложни къщи, в която обичайно се правят залозите.

Любителите на тотото можеха да играят единствено дербито между Дунав 8806 и Нефтохимик 2010. Презумпцията бе, че този мач е най-лютото дерби на кръга и няма как да бъде уговорено. От тиража отсъстваха другите три двубоя - "Левски" - Берое, Монтана - НСА и Хасково - Септември. Екипът ни ще продължи да следи дали мачовете при жените от тук нататък ще бъдат достъпни за залози и какви ще бъдат коефициентите.

Междувременно БЛИЦ научи, че федерацията по баскетбол очаква днес отговор от специалното звено за разследване на уговорени мачове към ФИБА Европа - ESSA. Нашите отправиха запитване как да процедират при такъв случай и днес ще получат отговор, а на по-късен етап ще очакват и посещение на представители на специализираното звено.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ