Константин Папазов коментира по-умерено загубата от Лукойл Академик в четвъртък вечерта в зала "Универсиада". Шампионите вече водят с 2:1 победи и при успех в събота, ще спечелят титлата за 12-ти пореден път.

Треньорът коментира постъпката на Сашо Везенков след втория мач: "превъзбуден олигофрен". "Ако това се беше случило с мен, щеше да има Цацаров, да бъде писано писмо до него, как това уронва престижа на българския баскетбол. Не видях някой да реагира толкова остро на изказването на господин Везенков. Това е истината, те са богопомазани", каза Тити Папазов.

По повод оставката на Иван Ценов, Папазов заяви: "Той е достоен човек, удържа на думата си, искаше да направи нещо различно. Мъж с характер, другите трябва да знаят, че не са като него. Дойде този човек, имаше страхотен натиск да си отмени решението. Човек трябва да има позиция в живота, не може да слушаш какво казват другите."

"Съдиите са подложени на натиск. Говорено е, че ако Лукойл Академик не стане шампион, Георги Глушков ще бъде уволнен. Това са реалностите в България", завърши треньорът на "Левски".