Временният треньор на Берое Пламен Липенски спази традицията да се отчита с култови лафове след мач на тима си.

"Не съм мислел, че ще реша мача със смените. Смените са като пъпеша – само като го отрежеш, можеш да разбереш дали е сладък. Спас Делев от своя страна се контузи. Аз тъкмо мислех да го заменя, когато той поиска смяна", обясни Липенски по повод победния гол при гостуването на Ботев, който беше вкаран от Атанас Зехиров, на когото асистира Станислав Костов - и двамата се включиха като резерви.

„Не бях особено доволен от развитието на срещата през първото полувреме. Вярно, ние пропуснахме няколко чисти положения, но и Ботев също. Не играехме много добре във всички звена. Не пресирахме така, както трябва. На почивката имахме разговор с играчите. Един футболист трябва да прави това, което му се каже, а не той каквото иска“, коментира Липенски.

„Няма спокойствие, виждате какво ни е първенството. Пропуснахме толкова много точки – срещу Славия и Пирин загубихме за 4 минути 4 точки. Имаме още два мача, предполагам, че можем да ги вземем. Мисля, че почивката между мачовете е добре дошла за всички. Вече има една умора в моите състезатели", продължи треньорът.

„Днес мисля, че реферът се справи. Имаше едно-две спорни положения, но когато няма тенденция, е различно. Когато двата отбора искат да играят и когато свирката не звучи фалшиво както в предните мачове, всичко се прощава. Не трябва да има умисъл, за това апелирам“, каза Липенски.

Той също така открехна леко вратата за предстоящата си работа с новия наставник на Берое Александър Димитров. „Александър Димитров е едно момче с голяма перспектива, бъдещето е пред него. Не сме имали много време да говорим, другата седмица ще се срещаме, ще обсъждаме, ще планираме... Мисля, че Берое ще се справи. Къде сме се прицелили? Никъде. Първо се целим това първенство да свърши, а после ще местим мерника“, добави Липенски.

 

  Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!