Треньорът на ЦСКА Александър Томаш беше официално представен пред медиите. 46-годишният специалист беше категоричен, че е чест да бъде начело на отбора, но и носи отговорност за връщането на „армейците“ на мястото, което заслужават.

„Аз съм вкъщи! За мен е привилегия. Преди 11 години мечтата ни беше да поемем любимия отбор. Не съм в ЦСКА, за да изпълня мечтата си, а да го изведа на мястото, където заслужава. Ще имаме отбор на средно европейско ниво и няма да спра пред нищо, за да постигна целта си. С моя екип не сме притеснени от моментното състояние на тима, а допълнително сме мотивирани“, заяви Томаш.

„Ако ситуацията в ЦСКА беше различна, може би нямаше да съм аз треньор. Не знам дали ситуацията сега е кофти, но според мен накрая всичко ще бъде по-сладко. Знам какви са проблемите, но те ще си останат в съблекалнята. Ще отнеме време, за да случи всичко. Няма да се оправдаваме със селекция, с колегите, които са били преди мен. Това, което е ЦСКА е благодарение на вчера. Това, което ще бъде утре, е благодарение на днес. В момента няма вчера. Има днес. Не ме интересува какво е било преди“, допълни треньорът на ЦСКА.

„Във всеки един мач ще има различен капитан, докато не намерим лидер, който е достоен. Привилегия е да носиш лентата. Това значи, че си обединител, че си лидер. Не съм намерил този човек все още. Имам предвид някои неща, но тези хора трябва да се доказват“, отсече наставникът.

efbet Лига - сезон 2024/2025