Тодор Батков сам редил трансферите в "Левски" и не се допитвал нито до треньори, нито до спортния директор Христо Йовов. Това заяви един от най-успешните собственици на клуба - Томас Лафчис. Той гостува в сутрешния блок на bTV заедно с директора в Лудогорец Ангел Петричев по повод скандиранията на група запалянковци на "Левски" срещу шампионите в реванша на разградчани с Лацио (3:3). Зрелищният сблъсък се игра пред повече от 35 хиляди зрители на Националния стадион "Васил Левски", а равенството класира Стойчо Стоев и момчетата му на 1/8-финалите в Лига Европа.

Лафчис не каза лоша дума за феновете на "Левски", заявявайки, че повечето от тях са дълбоко свързани с тифозите на Лацио, и че и друг път се е случвало родни привърженици да не подкрепят български тим в евротурнирите. За пореден път бившият бос на "сините" каза, че му е болно за кризата на "Герена" и отново си позволи да атакува Тодор Батков.

"Чух, че хора от политиката искат психо тестове. В "Левски" също трябва да има такива, тъй като футболът е огледало на политиката. Никога не искам да атакувам, за мен като ръководител "Левски" е затворена страница. Следя обаче ситуацията и забелязвам, че винаги най-висшите ръководители си измиват ръцете с треньори и директори. Рибата мирише откъм главата (б.р. - визира Тодор Батков). Щом си прави трансферите без да пита никого, а после друг му е виновен, правете си сметка. Г-н Батков не разбира от футбол. Решенията трябва да бъдат взимани от хората, които разбират от този спорт. Йовов и Сираков знаят какво да правят", заяви Лафчис.

"От доста време "Левски" е съсипан, а напоследък лъснаха и финансови неща, които са доста притеснителни. Ръководителите трябва да имат идея за бъдещето, а не да чакат месията „Газпром“ да се появи. Вече две години го чакат този договор. Трябва да има план „Б“, добави бившият вратар, който беше собственик на "Левски" в периода 1991-1999 година.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

Article.jpg