ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Тодор Батков приветства завръщането на Наско Сираков в "Левски". По-рано днес адвокатът обяви, че легендата вече е спортно-технически директор на клуба от "Герена", а длъжността технически директор на представителния отбор ще се изпълнява от прекратилия спортната си кариера Христо Йовов.

Малко след 17:30 часа стартира пресконференцията на Батков, Сираков и Йовов. Брифингът продължи малко повече от 10 минути.

"Това е юбилейната година, а цялата власт по спортно-техническото управление е на Наско Сираков. Той няма нужда от представяне. Всички го знаете. Най-успелият ръководител, голмайстор на всички времена. С неговото решаващо участие по мое време имаме 5 титли. Има пълното ми доверие. Сираков се заема не само с първия отбор, а и с ДЮШ, селекцията, скаутската дейност, ветераните", каза Батков.

"Второто ново име в Христо Йовов - доскорошен футболист. Ветеран, също една от знаковите фигури в клуба. Спортно-техническият щаб на първия отбор беше обявен. Треньор е Николай Митов с договор за 1 година с опция за удължаването му с още две. Помощниците му остават - Елин Топузаков и Мариан Христов. Ясен Екимов е кондиционен треньор, а единствената промяна е Руслан Михайлов, който става треньор на вратарите", добави Батков.

"По отношение на всички други директори, отговорници - предстои в близките дни, не повече от седмица, да проведем съответните разговори. Да им предложим работа, така, че да бъдат полезни на "Левски". Вече няма накъде. Трябва всички да бъдем обединени и да работим за доброто на любимия клуб", каза още адвокатът.

Батков говори и за лятната селекция - "В напреднали преговори сме с втори набелязан футбол. В момента той минава прегледи. Вие го знаете - Кевин Бру - играч на Истър. Известен ви е. От 1 година се опитваме да го вземем. Сега сме на път най-после да го привлечем. Иначе знаете за Рамон Лопес - бразилецът. Преди няколко дни го привлякохме. Нека обаче малко да спрем вече с приказките, да замълчим и да пораборим. Навръх 100-годишнината трябва да станем шампиони. Надяваме се с Наско Сираков да успеем", добави Батков.