Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

БФС взе безпрецедентно решение и анулира резултата от скандалния мач между Локомотив (София) и Спортист (Своге). От Спортно-техническата комисия информираха, че срещата от Елитната юношеска група до 19 години ще бъде записана за статистиката с резултат 0:0, като на двата отбора няма да се добавят или отнемат точки и голове и те ще завършат с един двубой по-малко от останалите тимове.

За въпросния мач се шуми вече седмица. Точно преди 7 дни двубоят в "Надежда" между старшите възрасти на Локо (Сф) и Спортист беше прекратен при резултат 4:3 за "железничарите", след като мутри нахлуха на терена и нападнаха съдията Адриян Петров, повалиха на земята единия от асистентите му, както и биха треньора на домакините Никола Димитров.

Подозренията за вандалщината са за объркана схема на "черно тото". Очевидно целта на нападателите е била да прекратят мача, който не се е развил по сценария им, а при положение, че срещата не завърши, букмейкърите ще им върнат заложените суми. Както е известно, вече 2 години витаят сериозни подозрения, че в мачовете на юношите се залага масово в азиатски къщи, а двубоите директно се уреждат за точни резултати. 

Във вторник Дисциплинарната комисия към БФС не наказа никой след заседанието си, но председателят й Юри Кучев обяви, че със сигурност ще има санкции, а за случая ще бъде сезирана прокуратурата.

"Има данни за криминално престъпление с вадене на огнестрелно оръжие и заплахи за убийство", каза Юри Кучев.

"Случаят е много тежък, бити са съдия и треньор. Трябва да се установи самоличността на нападателите, заради които срещата беше спряна при 4:3 за Локо (Сф) минути преди края", каза Кучев, който също е на мнение, че мачът е бил прекратен заради "черно тото".

"Няма футболна, а друга логика, някаква трета страна има интерес от крайния резултат", коментира още юристът.

След днешното решение на СТК Локо (Сф) и Спортист остават в дъното на класирането в Елитната юношеска група до 19 години. "Железничарите" са на 15-ото място с актив от 24 точки, тимът от Своге е на последната 17-а позиция с 22, а между тях с 23 точки е Берое.