Дисциплинарната комисия на БФС трябва днес да се произнесе около скандалите на дербито в Ловеч. Литекс надделя с 2:1 срещу Левски в понеделник и оглави класирането в "А" група. В 33-ата минута обаче се разиграха грозни сцени, като футболистите на двата гранда си спретнаха яко меле.

Очаква се БФС сериозно да накаже проявилите се побойници, повечето от които бяха обезумели и си раздаваха юмруци и ритници.

Дисциплинарната комисия обстойно ще изгледа видеозапис на сбиването, след което ще се произнесе.

От БФС обясниха за БЛИЦ, че 5-6 играчи ще отнесат по 3 мача наказание, а тези, които удрят противник в лицето дори по 4. Не е изключено на по-активните в боя да им бъдат спрени правата за 5-6 срещи.

Припомняме, че през миналия сезон заради подобно сбиване между футболистите на пловдивските Локомотив и Ботев доведе до лишаване от състезателни права за по 4 мача на Димитър Витанов и Лилчо Арсов от състава на "канарчетата" и Кирил Акалски и Мартин Сечков от "смърфовете", а Дани Кики дори "изгоря" за 6 двубоя.

Грозните сцени в Ловеч започнаха след спречкване между Владимир Гаджев и Джемал Берберович, при което халфът на Левски удари с лакът противника. Веднага играчите на двата отбора се скупчиха и се хванаха гуша за гуша. Том първи изблъска Гаджев, след което настана масово меле. Бразилецът направи и най-зрелищното изпълнение, ритайки в гърба национала Веселин Минев. Мулдер пък бе бушиниран и веднага получи подутина под окото. Най-активни в боя бяха Пламен Николов, Дарко Тасевски, Веселин Минев, Том, Джемал Берберович, Сержиньо Грийн, Николай Бодуров, Дъстли Мулдер и Дока Мадурейра, като само първите двама получиха червени картони от съдията Станислав Тодоров. /БЛИЦ