БФС отрече с официална декларация, че е имало договорена контролна среща с Боливия, която е трябвало да се проведе след европейската квалификация с Швейцария. Въпросната приятелска среща бе обявена преди близо месец на официалната страница на ФИФА.
 
Световната централа едва ли би си позволила да публикува подобна информация на базата на данни само от мениджъри и футболни агенции, без да има потвърждение от двете федерации. Вчера ФИФА отмени насрочената проверка между България и Боливия след съмненията за “черно тото”, които възникнаха покрай последните контолни срещи на двата национални отбора.
 
ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА БФС
 
Българският футболен съюз официално заявява, че никога не е имал и няма уреден приятелски мач за националния отбор със съперник Боливия. Става дума за поредните журналистически интерпретации и откровени измислици, които обслужват нечии интереси. Официалната дата на ФИФА за контрола на националните отбори е 29 март, а не 28 март, както неадекватно се появи информация в спортен всекидневник. За тази дата се водят преговори със Словакия и това беше официално съобщено от БФС пред медиите. Контрола с Боливия изобщо не е предвиждана и не са водени никакви разговори с никого за такава.
 
Преди повече от месец в официалния сайт на ФИФА бе публикуван мач Боливия - България за датата 29 март. Официалният сайт на ФИФА обаче ползва информация не само от съответните федерации, но и от мениджъри, както и от агенции. След писмена молба от пресаташето на БФС Павел Колев до ФИФА с обяснението, че за въпросната дата - 29 март, националният отбор на България все още търси съперник и не е уговарял мач с Боливия, информацията беше свалена от сайта на ФИФА. Световната футболна федерация поднесе своите извинения за погрешната информация и не е забранявала никакви мачове нито на България, нито на Боливия. Всичко останало са фантазии и целенасочени лъжи, поднесени от медии, отдавна загубили читателското доверие.