Българската национална телевизия призна издънката си от мача България - Малта, завършил 1:1. Телевизията майка реши да създаде снощи по-звучна, по-вълнуваща и по-драматична атмосфера от култовата евроквалификация, позволявайки си да пусне на плейбек скандирания на публика - все едно на стадиона има 100 хиляди, които дерат неистово гърла в името на Родината. На "Васил Левски" обаче посетителите бяха предимно роднините и приятелите на футболистите и не наброяваха повече от 500 човека. Часове по-късно БНТ си призна гафа и изпрати съобщение до медиите:

Българската национална телевизия поднася извинения на своята аудитория във връзка с проблемите в звука по време на футболния мач  България - Малта в неделя вечерта.

Извършена е проверка и е установена причината за техническия проблем, довел до смесване на оригиналния звук на мача от стадион „Васил Левски” и фонова атмосфера от друг двубой в нашата квалификационна група. Ще бъде потърсена отговорност от служителите, допуснали този пропуск, който в никакъв случай не е умишлено предизвикан.

Нашата група "Н" за европейските квалификации