България загуби с 0:1 като гост на Уелс във втора среща от група 4 на лига "Б" от Лигата на нациите и за пореден път си изпати от късен гол в турнира. Този път в 94-ата нашите се разминаха с напълно заслужена точка, но появилият се като резерва в 65-ата минута Неко Уилямс от Ливърпул наказа отбраната ни с глава.

Преди дни "лъвовете" допуснаха късно изравняване след попадение на Ейре в София за 1:1 в 93-ата минута.

Българите започнаха и изиграха дисциплинирано срещата с Уелс в Кардиф, като през първата част Галин Иванов беше близо до гола, а минута по-късно Кристиян Димитров имаше претенции за дузпа. Уелсците пък се отчетоха само с удар от фаул на Бейл и неточен шут на Брукс при грешка на Кристиян Димитров в края на първата част.

През втората нашите се отчетоха с удар с глава на Карабельов, а домакините удариха греда четвърт час преди края след удар на Брукс. В края натискът на домакините се усили и в четвъртата от петте минути продължение се стигна до попадение в нашата врата, дело на Неко Уилямс.

За българския национален отбор мачът в Кардиф беше дебют за двама играчи от Славия - Янис Карабельов, започнал като титуляр и за 18-годишния Филип Кръстев, появил се на терена в 82-ата минута.

Уелсците поведоха в групата с 6 точки, след като стартираха с победа 1:0 като гост на Финландия. Нашите делят втората позиция с Ейре с 1 точка, като британците са с мач по-малко, а на дъното е Финландия с 0 точки и само един мач досега.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

УЕЛС - БЪЛГАРИЯ 1:0
1:0 Неко Уилямс (90+4')

По-важното от двубоя по минути:

0' Минута мълчание преди началото на мача в памет на жертвите на COVID-19.
1' Начало на срещата.
6' Първа опасност пред нашата врата. Корнер за домакините, центриране, но е извършен фаул срещу вратаря на България.
10' Мур и Бейл нахлуха в наказателното ни поле, но не се стигна до удар.
15' Бен Дейвис центрира към Мур, но той не успя да уцели топката при опита си да я върне към свой съотборник във вратарското поле.
22' Първо положение за България, топка към Краев в наказателното поле, но нападателят ни беше надигран от защитниците на Уелс.
25'  Галин Иванов нахлу по лявото крило, смени посоката и стреля в далечния ъгъл, но спечели само корнер.
26'  Претенции за фаул срещу Кристиян Димитров. Нашият бранител беше позадържан в битката за по-добра позиция след корнер, но реферът не видя нарушение на правилата.
27' Трета поредна възможност за нашите. Сисиньо проби отдясно и върна към Неделев, но последва безрезултатно балонно центриране.
32' Гарет Бейл проби отдясно и стреля опасно, но топката срещна тялото на български бранител.
35' В Кардиф заваля силен дъжд, а това със сигурност може да повлияе на играта.
35' Гарет Бейл отне топката на Костадинов, последва атака на Уелс и центриране, но защитата на България се справи.
43'  Опасно положение пред нашата врата. Бейл стреля от около 30 метра, но Георгиев улови с лекота.
44'  Кристиян Димитров не изчисти добре топката с глава, а дебнещият зад гърба му Брукс стреля покрай вратата на нашите.
45' Край на първата част. Равностойна игра с малко положения и пред двамата вратари.

46' Начало на второто полувреме.
49' Иван Горанов свали на тревата звезда на уелсците Гарет Бейл и последва фаул. но след това нищо сериозно за нашата врата.
52' Центриране към Кийфър Мур, но нападателят на Уелс извърши фаул срещу вратаря на България Георги Георгиев.
55' Опит за извеждащ пас към Божидар Краев, но подаването беше твърде силно.
59' Джеймс и Бейл комбинираха на границата на наказателното поле и последва удар, но право в тялото на български бранител.
62'  Първа смяна в нашия отбор. Димитър Илиев се появява на терена на мястото на Божидар Краев.
63'  Опасно! Центриране от фаул към далечната греда на уелсците, удар с глава на дебютанта Янис Карабельов, но над вратата.
65' Идентично положение и пред нашата врата, но Георгиев избива.
67'  Двойно подаване на Уелс пред наказателното ни поле, Джеймс стреля, но Георгиев се справи, макар в началото да не изглеждаше толкова уверен.
70'  И Спас Делев се появява в игра за България, излиза Галин Иванов.
76'  ГРЕДА! Страхотна възможност за Уелс! Брукс получи топката в наказателното поле и  прати в сглобката на нашата врата за може би най-доброто положение на домакините от началото на двубоя.
79' Играта е прекъсната за минута, за да се окаже лекарска помощ на Георги Костадинов, който изпитва болки в бедрото, но се завърна на терена. 
81' Добра атака за българите, но Димитър Илиев сбърка с последния пас към Спас Делев и топката е изчистена.
82'  Филип Кръстев дебютира за националния отбор и влиза на мястото на Тодор Неделев.
85' Атака на България по лявото крило, Спас Делев е фаулиран, но играта продължава. Последва центриране и удар с глава на Карагерен, но встрани от вратата.
90' Пет минути добавено време на двубоя в Кардиф.
90+4'  ГООЛ за Уелс! Неко Уилямс се промъкна между защитниците на България и вкара с глава за 1:0.
90+5' Край на мача!

WalesУЕЛС: 1.Уейн Хенеси, 14. Конър Робъртс (65'  3. Неко Уилямс   86'), 16. Том Локйър, 15. Етан Ампаду, 4. Бен Дейвис, 22. Дейвид Брукс ( 76'  8. Джонатан Уилямс ), 11. Гарет Бейл, 19. Матю Смит  61', 18. Джоузеф Морел, 20. Даниел Джеймс, 13. Кийфър Муур (61'  9. Робсън-Кану)
Резерви: 5. Бен Кабанго, 21. А. Дейвис, 2. Гънтър, 6. Лоурънс, 7. Левит, 17. Матондо, 23. Воукс, 12. Уард, 10. Хари Уилсън

BulgariaБЪЛГАРИЯ: 1.Георги Георгиев, 6.Сисиньо, 5.Кристиян Димитров, 14.Антон Недялков, 4.Иван Горанов, 11.Янис Карабельов, 7.Георги Костадинов 43', 8.Тодор Неделев ( 82'  21.Филип Кръстев), 18.Галин Иванов (70'  9.Спас Делев), 17.Бирсент Карагерен, 10.Божидар Краев (62'  20.Димитър Илиев)
Резерви: 13.Николай Михайлов, 23.Мартин Луков, 2.Страхил Попов, 3.Виктор Попов, 12.Станислав Работов, 15.Пламен Гълъбов, 16.Светослав Ковачев, 19.Исмаил Иса, 22.Александър Цветков

Стадион: "Кардиф Сити Стейдиъм", Кардиф
Съдия: Фабио Верисимо (Португалия)
Легенда:       

Нашата група в Лигата на нациите